hürriyet

29 Ekim 2010 Cuma

Zirkonia Seramik; Alüminyum, Zirkon ve Silikon oksitlerin 2000 °C sıcaklıktaki fırınlarda eritilmesi ile elde edilir. İçinde % 50 korondum, % 32 zirkon, ve % 18 cam fazı bulunur. Bu yüzden bu malzemeye ergitilmiş korondum da denilmektedir. Bazen zirkonla güçlendirilmiş alumina seramik de denir.

Bu malzemenin yüzeyi pürüzlüdür. Çok iyi aşınma ve darbe dayanımına sahiptir. Yoğunluğu 3,5 g/cm3 , sertliği 9 ( Mohs ) dur. 1000 °C sıcaklığa kadar rahatça kullanılmaktadır.

Karo, levha, özel kalıplar , boru ve dirsek şeklinde üretilir. Borular, 50 - 300 mm çapında ve 17 - 25 mm et kalınlığındadır. Bunların dışında özel amaçlar için farklı boyut ve geometrideki parçaların üretilmesi de mümkündür. Örneğin pompa veya siklonların kaplanması için özel form parçaları üretilebilir.

Son derece sert bir malzeme olduğundan aşırı derecede aşındırıcı ortamlarda rahatlıkla kullanılabilir. Bunun yanı sıra darbenin ve yüksek sıcaklığın olduğu yerlerde zirkonia seramik tercih edilmelidir.

SİLİKON KARBİD SERAMİK

Silikon karbid seramiğin iki türü bulunmaktadır. Birincisi yüksek kaliteli silikon karbid hammaddesi , SiO2 ve alüminyum oksitten yapılır. İkincisi ise silikon nitrid bileşiklerinin sıkıştırılması ile yapılır. SiC granülleri geçici yada kalıcı birleştirme elemanları ile karıştırıldıktan sonra sıkıştırma ile seramik plakalar elde edilir.

Yüksek sertliğe ve termal iletkenliğe sahip olan bu malzeme ( 15 - 20 W/mK ) termal şoklara karşı son derece dayanıklıdır. Ayrıca yüksek sıcaklıklara ve korozyona da dirençlidirler. 1400 - 1600 °C lik ortam sıcaklıklarında rahatça kullanılabilir. Basma dayanımı 100 - 165 N/mm2 dir. Sertliği ise 9 - 9,5 ( Mohs ) dur.

Plakalar, form parçacıkları, borular şeklinde üretilebileceği gibi, müşteri isteği veya yapacağımız çalışma sonucunda belirlenecek karmaşık geometrilere sahip parçalar halinde de üretilmesi mümkündür.

Bu malzeme yüksek servis sıcaklıklarının ve ani ısı değişikliklerinin aynı anda gözlendiği yerlerde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra aşınmanın fazla olduğu yerlerde de rahatlıkla kullanılabilir. Kullanım alanlarından bazıları şöyledir:

- Termik santrallerin kömür ünitelerinin fanlarının kaplanması
- Hidrosiklonların kaplanması
- Kömür enjeksiyon memeleri
- Alüminyum dökme ağızlarının kaplanması
- Kömür tozu nakliye borularının brülörlere yakın kısımlarının kaplanması

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder